to[ Napisz do nas!
O nasJak pomagamy?StypendiaDla OliZainwestuj!Kontakt

Koncentrujemy się na wsparciu finansowym uzdolnionych młodych ludzi z niewielkich miejscowości.

Nasi pierwsi stypendyści już dawno skończyli studia – z niektórymi z nich mamy dziś przyjemność współpracować. Staramy się, aby przyznawane przez nas stypendia stanowiły istotną część ich domowych budżetów i pomagały w opłaceniu akademika, zakupie podręczników czy innych pomocy naukowych. Jest to niezmiernie ważne, gdyż większość z nich studiuje z dala od rodzinnych domów, często na dwóch kierunkach i nie mają czasu na pracę zarobkową. Od 2005 roku pomagamy nie tylko studentom, ale również uczniom szkół średnich.

Szczegółowe zasady ubiegania się i przyznawania stypendiów określa Regulamin pomocy stypendialnej.

Pobierz pliki:

RegulaminRegulamin pomocy stypendialnej
UczeńKarta zgłoszenia ucznia do stypendium
StudentKarta zgłoszenia studenta do stypendium

Nasi stypendyści:

Dzięki pomocy finansowej Fundacji mogę rozwijać swoje sportowe talenty. Stypendium pomogło mi w kontynuacji nauki i treningów na Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie. Mogę się pochwalić trzema brązowymi medalami Lekkoatletycznych Młodzieżowych Mistrzostw Polski oraz srebrnym i brązowym medalem Akademickich Mistrzostw Polski w biegach.
Jolanta Wójcik, AWF w Krakowie

Program Fundacji im. J. Korczaka "Twoja szansa", to naprawdę niepowtarzalna "moja szansa" na zdobycie szerokiej wiedzy, gruntownego wykształcenia. Bez pomocy Fundacji moje marzenia o studiowaniu na Uniwersytecie Jagiellońskim byłyby nierealne.
Justyna Wiatr, studentka europeistyki na Wydziale Nauk Politycznych i Międzynarodowych UJ oraz prawa na Wydziale Prawa UJ

Mam przyjemność współpracować z Fundacją im. J. Korczaka już trzeci rok. Otrzymywana pomoc finansowa jest dla mnie nieocenionym wspar- ciem, bez którego trudno by mi było pokryć koszty studiów. Pomysł nagradzania najzdolniejszych absol- wentów szkół średnich z terenu Podkarpacia, to wspaniała inicjatywa ludzi dobrej woli, którzy rozumieją, że to doskonała inwestycja w rozwój regionu.
Anna Paszek, Lingwisyka Stosowanej Uniwersytetu Warszawskiego oraz II roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji UW